miercuri, 30 septembrie 2009

Cleanul si edili

30 septembrie 2009
Am iesit azi dupa masa la pescuit pe Somes in Cluj pe sectorul dintre podul Garibaldi si teatrul maghiar sa vad daca mai plutesc voblerele mele. Somesul a fost mic si curat dar datorita proiectului de amenajare a malului imediat de la teatrul maghiar in sus este o zona cu apa adanca si lina. De la podul pietonal in jos incepe un repezis la capatul caruia am avut 2 atacuri de clean la rotativa mepps aglia fluo 0, un atac survenind chiar langa mal. Mai jos nu am reusit sa merg si de acolo am pornit spre amonte. Am incercat de la salmo si ugly duckling la voblere hand made dar nimic nu a mai reusit sa scoata clenii din apatie. E drept ca am ajuns destul de tarziu pe malul apei pe la 4 si ceva.
Toti pescari pe care i-am intalnit erau pescari de stationar, in cel mai clasic stil, momind cu paine si pescuid cu viermusi la bologneza. Rezultate mai cate o fata mai nimic, bineinteles ca au retinut toti pestii ca doar si pisica trebuie sa manance ceva, chiar daca pestele nu cred ca depasea degetul mic. Intr-un loc am vazut si scobari unul chiar frumos pe la 600 700 de grame.Ceea ce ma deranjeaza foarte tare este ca edililor nostrii si proiectantilor de asemenea le place sa faca lucruri fara rost si si planificate gresit. Au reusit betoneze tot malul somesului intr-un efort financiar intens, cu sau fara rost, asta mai ramane de stabilit, si nu se fi gandit nimeni, dar absolut nimeni, ca macar sa puna din cand in cand o scara, la 50 sau la 100 de metri , de metal, nu trepte, dar daca cade cineva in apa sa aiba posibilitatea de a iesi de acolo, ca nu cred sa fi costat foarte mult in plus la valoarea proiectului.

Un comentariu:

  1. salut,sunt student si sunt nou in Cluj.Unde se poate pescui pe Somes fara sa fie plin de lume?Undeva unde sa mearga si o varga simpla...betele bune sunt acasa.Stima,

    RăspundețiȘtergere